Reklama

Convivium Vigrensis zaprasza na pyszności

Data:

- Reklama -

 

Na Wielkanocnym Bazarku Świątecznym jak zwykle nie brakowało specjałów "naturalnej" kuchni. Nie tylko o żywność, zajączkowe podarunki i różnorodne produkty w tym przedsięwzięciu chodziło – każde spotkanie Slow Food to przecież miła, niemal rodzinna atmosfera.

W bazarku i w spotkaniach z cyklu „Podążajcie za ślimakami” uczestniczą członkowie Slow Food oraz licznych stowarzyszeń regionalnych. Nie inaczej było i tym razem. Sympatycy zdrowej, naturalnej żywności spotkali się w niedzielę – 1 kwietnia w PWSZ w Suwałkach, by zachęcić do poznawania smaków, próbowania smakołyków i przedświątecznych zakupów. 

– Nabyć można było nalewki, ciasta, wędliny, chleby, pasztety – nawet pasztet z zająca, kwas chlebowy, a także rękodzieło. Na stoiskach zaprezentowało się ponad 40 wystawców – podsumowuje Michał Grnyo, lider Slow Food Vigrensis. 

Smak produktu jest istotny, tak jak i jego miejsca pochodzenia oraz sposób wytwarzania, dlatego bazarki pod szyldem Slow Food Vigrensis to okazja, by sprawdzić, czy spożywamy wartościową żywność. 

Fot. Niebywałe Suwałki

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

Reklama

Najczęściej czytane

Przeczytaj więcej
Powiązane

Rozmowy o przyszłości współpracy transgranicznej

W Suwałkach dyskutowano nad wsparciem regionu w kontekście zmieniającej...

Na sesji o problemie parkingów w Suwałkach

Murem za polskim mundurem, ale nie kosztem mieszkańców i...

Bożena Szroeder z Sejn nominowana do Nagrody Korczaka 2024

Bożena Szroeder z Sejn została nominowana do Nagrody Korczaka...