Suwalszczyzna od zawsze pojawia się w ogólnopolskich magazynach. Od pewnego czasu kulinaria charakterystyczne dla tej części województwa goszczą na łamach gazet tematycznych. Wielu kucharzy przybliża tradycję Suwalszczyzny w swoich programach telewizyjnych. W najnowszym numerze „Food&Friends” znalazł się również fragment artykułu „Niebywałych Suwałk”.
Dla „F&F” pisaliśmy o targach w Stuttgarcie. Duży materiał z tego samego numeru dotyczy podróży po Suwalszczyźnie w poszukiwaniu smaków różnorodnych, fascynujących, których próżno szukać gdzie indziej.
„W (…) numerze znajdziecie wiele pomysłów na to, jak miło spędzić letnie dni. Inspiracja przyjdzie zarówno ze Skandynawii, jak i od Marcina Budynka – znanego polskiego szefa kuchni, rezydenta augustowskiego hotelu Warszawa. Właśnie Suwalszczyzna jest celem naszego kulinarnego off roadu. Odwiedzimy tam lokalnych producentów i wyjątkowe miejsce w dolinie Biebrzy”.
Więcej: http://www.foodandfriends.pl/
Zachęcamy do lektury!