Reklama

Suwałki będą miały swój deser. Właśnie trwa międzynarodowy konkurs kulinarny

Data:

- Reklama -

Konkurs na deser „Pogodne Suwałki” to tylko jedna z atrakcji międzynarodowego konkursu „Sąsiedzi przy stole”. Kołduny, kartaczowe wariacje i potrawy z baraniny przygotowują teraz w Paku Konstytucji 3 Maja szefowie kuchni z Suwalszczyzny, Gusiewa i Olity.

To już kolejna edycja wydarzenia, którego celem jest łączenie ludzi przy wspólnym stole i promocja regionalnej kuchni. Kulinarna bitwa rozgrywa się właśnie pod okiem znanego szefa kuchni i właściciela Akademii Kulinarnej, Marcina Budynka – wyniki poznamy po południu.

W najbliższych godzinach w Parku Konstytucji odbędą się jeszcze warsztaty przygotowywania potraw z kaszy, które poprowadzi Aleksander Popławski, właściciel Kuchni Tatarskiej „U Alika”. Kolejnym punktem konkursowym będzie przygotowanie deseru „Pogodne Suwałki”. W tym segmencie konkursowym biorą udział cukiernie: „Lemon”, „Łasuch”, cukiernia przy restauracji „Open Suwalszczyzna” oraz „Sugar”.

Konkursowi „Sąsiedzi przy stole” towarzyszą koncerty zespołów ludowych oraz kiermasz.

Wydarzeniu partnerują: Kuchnia Tatarska „U Alika”, Radio 5, Restauracja „Rūta”, suwalskie „Rozmarino” oraz sklep „Nela”.

Fot. Niebywałe Suwałki – Marcin Tylenda

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

Reklama

Najczęściej czytane

Przeczytaj więcej
Powiązane

Zaśpiewać Mickiewicza – nietuzinkowy konkurs suwalskiej Biblioteki Publicznej

Wakacje na półmetku, zatem raczej o szkole jeszcze nie...

„Cyberpunk. Odrodzenie” – przedpremierowa recenzja powieści Andrzeja Ziemiańskiego (konkurs)

Informatyzacja i technicyzacja wszelkich dziedzin życia to trend nasilający...

Muzyczny finał konkursu „Śpiewanie to wyzwanie”. Koncert w Rozmarino

Sobotni koncert w Pizzerii Galerii Rozmarino dostarczył słuchaczom mnóstwa...

Jesteś pomysłowy? Ten konkurs jest dla Ciebie

Przyszły rok upłynie w mieście pod znakiem okrągłej rocznicy...