Uczniowie klasy III B z suwalskiej „dwójki” wrócili z wycieczki, jaką zafundowała im firma Kupiec, która była organizatorem konkursu – programu edukacyjnego „Zdrowe Nietrudne”. Była to główna nagroda w tym konkursie.
Autor: Grażyna Serafin
W Chorzowie uczniowie odbyli warsztaty kulinarne z udziałem szefa kuchni, dietetyków i pracowników KUPCA. Każdy uczeń otrzymał zielony fartuch i białą czapkę kucharską, klasę podzielono na kilka zespołów i każdy pod okiem fachowca przygotowywał inne danie, oczywiście zdrowe.
Jedną z nagród była również wizyta w Rodzinnym Parku Rozrywki ENERGYLANDIA w Zatorze, który oferuje liczne atrakcje: samochody, karuzelę, „Energusia”, roller coster, filmy w 7D, diabelski młyn…
Uczniowie byli zachwyceni:
To wszystko było super! Na początku w to nie wierzyłam, ale później uwierzyłam – to słowa Marceliny Walickiej.
Jeszcze nigdy nie miałam takiej nagrody. A po zajęciach kulinarnych dostaliśmy fartuszki i paczki zdrowego jedzenia. Od nas do Zatoru jest strasznie daleko, ale warto było! Jestem szczęśliwa. – Zosia Kowalewska
Nie mam słów, by powiedzieć, jaka jestem zachwycona! W Energylandii było super, super, super! To był mój ulubiony dzień. Było wow!! Dostaliśmy reklamówkę jedzenia, fartuszek, czapkę kucharską i to też było cudowne!! Niech inni przeżyją to, co ja teraz. – Rozalka Zawadzka
Nigdy nie dostałem takiej nagrody. Zaskoczony też byłem, że dostaliśmy jeszcze dyplomy, fartuszki i czepki kucharskie i torbę pełną zdrowego jedzenia. – Bartek Krejpcio
Bardzo, bardzo dziękuję za tę nagrodę. To była najfajniejsza nagroda w całym moim życiu. – Patrycja Leszczyńska
Fot. Uczestnicy