Reklama

Dwie osoby ubiegają się o stanowisko dyrektora Biblioteki Publicznej im. Marii Konopnickiej w Suwałkach

Data:

- Reklama -

W konkursie na stanowisko dyrektora Biblioteki Publicznej im. Marii Konopnickiej w Suwałkach, który zostanie rozstrzygnięty się w najbliższych tygodniach, wpłynęły dwie oferty. Proces selekcji kandydatów jest już w toku, a ostateczny wybór nowego dyrektora ma nastąpić do końca czerwca.

Spotkanie z kandydatami odbędzie się po weryfikacji złożonych ofert i sprawdzeniu, czy spełniają one warunki formalne. Komisja rekrutacyjna, w skład której wchodzą przedstawiciele Urzędu Miejskiego w Suwałkach, przedstawiciele Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich oraz związku zawodowego, zasiądzie, aby ocenić kandydatów i wyłonić najlepszego z nich na stanowisko dyrektora Biblioteki Publicznej im. Marii Konopnickiej.

– Do końca czerwca 2024 roku procedura rekrutacyjna powinna zostać zakończona, a nowy dyrektor Biblioteki Publicznej im. Marii Konopnickiej w Suwałkach zostanie wybrany – zapowiada Emil Zagórski, kierownik Referatu Promocji suwalskiego Ratusza.

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Reklama

Najczęściej czytane

Przeczytaj więcej