Ta impreza kiełkowała już pół roku – przy stole spotkali się przedstawiciele Fundacji Zwierzęta Niczyje oraz Restauracji OPEN Suwalszczyzna, aż wreszcie dzięki pomysłom, staraniom i wielu rozmowom, wiosną czeka nas dzień pełen spotkań z kuchnią roślinną i wegańską filozofią życia: pokazowe warsztaty, prelekcje, film i konkurs na najlepsze wegańskie danie. 14 marca od godz. 11:00 będzie się działo na zielono! Przyjdź, zainspiruj się, przynieś swoje danie lub wrzuć 10 zł do puszki. Kuchnia roślinna – czyli nie taki diabeł straszny, jak go malują 🙂
Harmonogram · sobota, 14 marca 2020
11:00 – 13:00
Projekcja filmu
13:00 – 15:00
Pokaz kulinarny – Edyta Żuk-Kempa z bloga Ekoquchnia
15:00 – 16:00
„Moja droga dao – dieta roślinna w tradycji dalekiego wschodu i w Polsce lat 90-tych” Paweł Raszkiewicz
16:00 – 18:00
Kuchnia roślinna – to proste! Praktyczne wskazówki kulinarne. Wegestok-Viva! Akcja dla zwierząt
18:00 – 19:00
Konkurs na najlepsze danie wegańskie i słówko od organizatorów