Cykl wydarzeń kulinarnych pod szyldem Slow Food Vigrensis rozpoczął się w ostatni piątek – 11 listopada od kolacji niepodległościowej. Członkowie i sympatycy ruchu wraz z lokalnymi producentami żywności delektowali się specjałami przyniesionymi na inaugurację „Ryb gęsiego na suwalski stół”, a także próbowali potraw przygotowanych przez Davida z Francji, Francesco i Alfredo z Włoch, a także przez kucharzy Restauracji „Einstein”, którzy dostarczyli gęsinę.
Gotowanie polsko-francusko-włoskie bynajmniej nie zakończyło się na wspólnej kolacji. W sobotę Slow Food Vigrensis i goście odwiedzili kilka miejsc na Suwalszczyźnie, w których z lokalnych produktów tworzyli ścieżkę różnorodnych smaków.
Wkrótce więcej informacji o wyprawie kulinarnej i kolacji z okazji Święta Niepodległości.
Patronem medialnym cyklu jest portal „Niebywałe Suwałki”.
_ from Lokalna Grupa Rybacka on Vimeo.
Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.
… [Trackback]…
[…] Read More: niebywalesuwalki.pl/4467/ […]…
[…] http://www.niebywalesuwalki.pl/4467/ […]
mniam…mniam… było jak zawsze pysznie….
Jedzenie…………….. jedzonko……………. jedzonko 😀 😀 😀