Reklama

Ryby gęsiego na suwalski stół – niepodległościowe pyszności od kuchni (fotorelacja)

Data:

- Reklama -

 

Cykl wydarzeń kulinarnych pod szyldem Slow Food Vigrensis rozpoczął się w ostatni piątek – 11 listopada od kolacji niepodległościowej. Członkowie i sympatycy ruchu wraz z lokalnymi producentami żywności delektowali się specjałami przyniesionymi na inaugurację „Ryb gęsiego na suwalski stół”, a także próbowali potraw przygotowanych przez Davida z Francji, Francesco i Alfredo z Włoch, a także przez kucharzy Restauracji „Einstein”, którzy dostarczyli gęsinę.

Gotowanie polsko-francusko-włoskie bynajmniej nie zakończyło się na wspólnej kolacji. W sobotę Slow Food Vigrensis i goście odwiedzili kilka miejsc na Suwalszczyźnie, w których z lokalnych produktów tworzyli ścieżkę różnorodnych smaków.

Wkrótce więcej informacji o wyprawie kulinarnej i kolacji z okazji Święta Niepodległości.

Patronem medialnym cyklu jest portal „Niebywałe Suwałki”.

_ from Lokalna Grupa Rybacka on Vimeo.

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

4 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

Reklama

Najczęściej czytane

Przeczytaj więcej
Powiązane

To już 12 lat Fundacji Art-S.O.S. Alicji Roszkowskiej

Fundacja Art-S.O.S. Alicji Roszkowskiej istnieje od 12 lat, zajmując...

Stypendia artystyczne prosto z Montrealu: Wsparcie młodych talentów z Suwałk, Augustowa i Olecka

W ramach owocnej współpracy pomiędzy Komitetem Pomocy Dzieciom Polskim...

Trio del Sogno – walentynkowy koncert w saloniku Alicji Roszkowskiej

Niedzielne muzyczne spotkanie rozpoczęła założycielka Fundacji ART=SOS, Alicja Roszkowska,...

Młodzi muzycy otrzymali stypendia

Dziesięć osób - ośmioro uczniów szkół muzycznych z Suwałk,...