Reklama

Ryby gęsiego na suwalski stół – niepodległościowe pyszności od kuchni (fotorelacja)

Data:

- Reklama -

 

Cykl wydarzeń kulinarnych pod szyldem Slow Food Vigrensis rozpoczął się w ostatni piątek – 11 listopada od kolacji niepodległościowej. Członkowie i sympatycy ruchu wraz z lokalnymi producentami żywności delektowali się specjałami przyniesionymi na inaugurację „Ryb gęsiego na suwalski stół”, a także próbowali potraw przygotowanych przez Davida z Francji, Francesco i Alfredo z Włoch, a także przez kucharzy Restauracji „Einstein”, którzy dostarczyli gęsinę.

Gotowanie polsko-francusko-włoskie bynajmniej nie zakończyło się na wspólnej kolacji. W sobotę Slow Food Vigrensis i goście odwiedzili kilka miejsc na Suwalszczyźnie, w których z lokalnych produktów tworzyli ścieżkę różnorodnych smaków.

Wkrótce więcej informacji o wyprawie kulinarnej i kolacji z okazji Święta Niepodległości.

Patronem medialnym cyklu jest portal „Niebywałe Suwałki”.

_ from Lokalna Grupa Rybacka on Vimeo.

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

4 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

Reklama

Najczęściej czytane

Przeczytaj więcej
Powiązane

Trio del Sogno – walentynkowy koncert w saloniku Alicji Roszkowskiej

Niedzielne muzyczne spotkanie rozpoczęła założycielka Fundacji ART=SOS, Alicja Roszkowska,...

Młodzi muzycy otrzymali stypendia

Dziesięć osób - ośmioro uczniów szkół muzycznych z Suwałk,...

Muzyczno-plastyczny finał „Obiadów czwartkowych u Konopnickiej”

Nietuzinkowy mariaż sztuk wizualnych i muzyki – tak podsumować...

Mistrzowski koncert na zakończenie Muzycznych czwartków w Starej Łaźni. Wystąpił Wadim Brodski z gośćmi

Wirtuoz światowej sławy w nietuzinkowym repertuarze i ze szczególnym...