Ryby gęsiego na suwalski stół – niepodległościowe pyszności od kuchni (fotorelacja)

4
174
Ryby gęsiego na suwalski stół - niepodległościowe pyszności od kuchni (fotorelacja) Niebywałe Suwałki 20

 

Cykl wydarzeń kulinarnych pod szyldem Slow Food Vigrensis rozpoczął się w ostatni piątek – 11 listopada od kolacji niepodległościowej. Członkowie i sympatycy ruchu wraz z lokalnymi producentami żywności delektowali się specjałami przyniesionymi na inaugurację „Ryb gęsiego na suwalski stół”, a także próbowali potraw przygotowanych przez Davida z Francji, Francesco i Alfredo z Włoch, a także przez kucharzy Restauracji „Einstein”, którzy dostarczyli gęsinę.

Gotowanie polsko-francusko-włoskie bynajmniej nie zakończyło się na wspólnej kolacji. W sobotę Slow Food Vigrensis i goście odwiedzili kilka miejsc na Suwalszczyźnie, w których z lokalnych produktów tworzyli ścieżkę różnorodnych smaków.

Wkrótce więcej informacji o wyprawie kulinarnej i kolacji z okazji Święta Niepodległości.

Patronem medialnym cyklu jest portal „Niebywałe Suwałki”.

_ from Lokalna Grupa Rybacka on Vimeo.

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

4 KOMENTARZE

Leave a Reply