Reklama

Kolejna firma w SSSE

Data:

- Reklama -

Firma „Piko Bis” z Suwałk otrzymała zezwolenie na prowadzenie działalności w Suwalskiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej. To pierwsze w tym roku przedsiębiorstwo z branży spożywczej, które zainwestowało w Podstrefie Suwałki.

Źródło: Ewa Sokólska, SSSE

Przedsiębiorca będzie rozwijał swoją dotychczasową działalność gospodarczą związaną z przetwórstwem mięsa. – Branża spożywcza to wiodąca branża w regionie północno-wschodniej Polski, a teraz coraz więcej przedsiębiorstw zainteresowanych jest inwestowaniem w strefie ekonomicznej. Od lat jest z nami chociażby znany Mispol – powiedział Robert Żyliński, prezes Suwalskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej S.A.

Przedsiębiorca zatrudni dziesięć osób, a wartość inwestycji wyniesie 3,224 mln zł. Planowane jej zakończenie nastąpi 31 grudnia 2017 r.  – Rok 2015 był rokiem bardzo korzystnym dla SSSE, ale przede wszystkim był to rok historycznego powiększenia SSSE o 260 ha. To był rok zbudowania dobrego portfela inwestycji na 2016 r. I pierwsze tego efekty już widać. Nowy rok obfituje w wydawane zezwolenia i rozmowy z przedsiębiorcami, którzy planują kolejne inwestycje. Bardzo korzystnie pod względem inwestycyjnym zapowiada się wiosna – dodaje Robert Żyliński.

To czwarte w tym roku zezwolenie wydane przez Suwalską Specjalną Strefę Ekonomiczną. W najbliższych tygodniach spodziewanych jest kolejnych pięć.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostępnij:

Reklama

Najczęściej czytane

Przeczytaj więcej
Powiązane

Wywiad z Robertem Osydą, kandydatem na prezydenta Suwałk

Wydawało się, że walka o fotel prezydenta Suwałk rozegra...

O potrzebach młodzieży – (Nie)Dorzeczne rozmowy w Plazie

Niemal półtora miesiąca po wrześniowym spotkaniu na Bulwarach grono,...

Wrześniowe (Nie)DoRzeczne rozmowy o przyszłości Suwałk

Nowe miejsce – z niedługim stażem działania, ale już...

Koniec boomu na estoński CIT. Dane nie pozostawiają złudzeń

Według Ministerstwa Finansów, w pierwszych czterech miesiącach br. tzw....